tirsdag den 17. juli 2012

Svært at finde arbejdstøj til kvinder

"Jeg er maler og jeg er kvinde. Det er i dag på ingen måde ualmindeligt at finde kvindelige håndværkere. Derfor forstår jeg egentlig heller ikke, at det skal være så svært som det er at finde arbejdstøj til kvinder", skriver kvindelig blogger

De fleste håndværkerfag er stadig domineret af mænd, men i malerfaget har kvinderne holdt deres indtog. Af rapporten Kvinder i malerfaget fremgår det, at der i dag er lige mange mænd og kvinder på maleruddannelsen. Alligevel er faget præget af mandlige traditioner, idet det kan være svært at finde arbejdstøj, der er designet til kvinder. Det gør en kvindelig maler opmærksom på i sin blog, hvor hun skriver:

"Jeg ved ikke om dem der fremstiller arbejdstøj har en eller anden forestilling om, at vi kvinder bare ville trække i noget af det, de fremstiller til mænd. Der er bare som om, de slet ikke har forstået, at kvinder og mænd ikke er ens."

Den kvindelige maler gør samtidig opmærksom på, at kvinder gerne vil have arbejdstøj i smarte farver, for det kan godt være, at mænd synes, at de klassiske blå bukser er lige i øjet, men den holdning deler kvinder ikke nødvendigvis:

"Det er efterhånden længe siden sikkerhedssko kom i forskellige modeller, så hvorfor skulle det ikke også være tilfældet for arbejdstøj", slutter den kvindelige blogger, som har fundet noget arbejdstøj til kvinder på  fit4working.dk.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar